Smaskig smörgås!

Fisksmörgås à la Bjärknäs

Smörgåsen på bilden är gjord av nyfångad abborre från sjön Allgunnen, samt färska kryddor och grönsaker från min trädgård.

Hälsobröd 200°
3 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl havregryn
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4,5 dl filmjölk
½ dl mörk sirap
Allt blandas ihop och hälls i en avlång brödform.
Gräddas i ca 30 minuter.

Salta och peppra en abborrefilé. Pensla filén med senap.
Panera filén i vetemjöl. Stek den gyllenbrun.
Garnera en skiva hälsobröd med smör och ett salladsblad.
Lägg fisken på bladet. Garnera med tomat, dill och citron.
Blanda senap, dill, gräslök och dragon med majonäs,
servera i en skål vid sidan om smörgåsen (Se bild).

Kommentarer:

1 kerstin eldeland:

skriven

mums!!!

Kommentera här: